Tutta la vita davanti: Cineforum italiano

Cineforum italiano – Tutta la vita davanti

Cineforum italiano is terug! Onze docent Italiaans Marzia heet je welkom in ons kleine, gezellige filmtheater op de Muiderstraat, waar je oude en nieuwe meesterwerken uit de Italiaanse cinema kunt bewonderen. Na een korte introductie (in het Italiaans en/of Engels) kijken we samen naar de film, en achteraf bespreken we wat we hebben gezien. Ti aspettiamo!

Tutta la vita davanti (Paolo Virzì, 2008)

Marta is zojuist cum laude afgestudeerd in de filosofie, en droomt ervan om als onderzoeker bij een universiteit te werken. Omdat ze het zich niet kan veroorloven om op haar droombaan te wachten, zoekt ze een parttime baantje om de huur te betalen. Sonia, een alleenstaande moeder die haar leven niet helemaal op orde heeft, biedt aan om bij haar in te komen wonen en als nanny te werken. Ook zegt ze dat ze als telefonist zou kunnen werken bij het bedrijf waar zij ook werkt.

Marta doet het, en komt erachter dat ze eigenlijk vrij goed is in dit werk. Alles lijkt te kloppen, totdat het op een gegeven moment… toch niet meer klopt.

Welke impact had de economische crisis van 2007-2008 op de Italiaanse economie? Hoe veranderde dit het leven van jonge mensen, die net aan het werk gingen? Dat is waar deze bitterzoete komedie over gaat.

Hier is wat Italiaanse muziek om in de mood te komen!

icon_mail icon_phone facebook twitter instagram linkedin youtube curl icon_location icon_close icon_clock icon_calender icon_arrow-black icon_arrow-white dropdown icon_min icon_plus placeholder books France_02 calendar clock location Created with Sketch.