Ladri di biciclette – Cineforum italiano

Cineforum italiono – Ladri di biciclette

Cineforum italiano is terug! Onze docent Italiaans Marzia heet je welkom in ons kleine, gezellige filmtheater op de Muiderstraat, waar je oude en nieuwe meesterwerken uit de Italiaanse cinema kunt bewonderen. Na een korte introductie (in het Italiaans en/of Engels) kijken we samen naar de film, en achteraf bespreken je wat je hebt gezien. Ti aspettiamo!

Ladri di biciclette (Vittorio De Sica, 1948)

In Rome is de Tweede Wereldoorlog net voorbij, en is Antonio Ricci wanhopig op zoek naar werk om zijn vrouw en kinderen te kunnen onderhouden. Hij kan aan de slag door posters te plakken, maar dat kan hij alleen doen als hij een fiets heeft. Nadat hij een tweedehands fiets weet te bemachtigen (wat hem heel veel geld kost), kan Antonio beginnen – ware het niet dat die fiets op zijn eerste dag al wordt gestolen. De film laat zien hoe hij de dief probeert op te sporen om zo zijn fiets terug te vinden: anders raakt hij kwijt wat de redding voor zijn gezin zou moeten zijn.

Ladri di biciclette wordt beschouwd als hoogtepunt van het Italiaans neorealisme. In 2002 zette Sight&Sound op nummer zes in de lijst van beste film aller tijden, nadat het in 1958 al de derde plek had bemachtigd in de prestigieuze top 12 van de Wereldexpositie in Brussel.

Leer onze cursisten Italiaans kennen!

icon_mail icon_phone facebook twitter instagram linkedin youtube curl icon_location icon_close icon_clock icon_calender icon_arrow-black icon_arrow-white dropdown icon_min icon_plus placeholder books France_02 calendar clock location Created with Sketch.