Doe mee met Flemming en Lieke in de Taalhuiskeuken en leer hoe je HET typisch Nederlandse wintergerecht maakt: stamppot!
Stamppot, gestampte aardappels en groente, is een eeuwenoud Nederlands gerecht, warm en simpel past het perfect bij koude druilerige winters. We zullen ook de “andere helft” van dit traditionele gerecht maken: gerookte worst*.
Als toetje blijven we in de traditionele sferen en maken Hollandse appeltaart! Een knapperige maar zachte korst omvat de appels, suiker en kruiden. Een nagerecht dat zowel heerlijk als makkelijk te maken is. Bovendien is het karakteristiek voor Nederland: appels en boter van het land gecombineerd met kruiden van ver.
Tijdens de 2,5-uur durende workshop steek je je handen uit de mouwen om je eigen Nederlandse stamppot en appeltaart te maken. Terwijl je bezig bent leer je het essentiële Nederlandse kookvocabulaire en hoor je interessante verhalen en anekdotes over de traditionele Nederlandse en regionale keuken.
Als de voorbereidingen klaar zijn, dekken we de tafel en genieten we van wat borrelhapjes. Daarna is het tijd om dit heerlijke Nederlandse comfort food te eten, te kletsen over de Nederlandse cultuur, keuken en taal.
* We gebruiken biologisch vlees, bovendien is er een vegan optie.
Programma:
17:00 uur: koken
19:30 uur: borrelhapjes en tafeldekken
20:00 uur: Aan tafel!
—
12 december 2025 – Griekse Taalkeuken met Anastasis
14 februari 2026 – Turkse Taalkeuken met Filiz
zaterdag 17 januari 2026