‘OXI’: Het moderne Griekenland in context – 52 jaar als soldaat (1897-1949) - Taalhuis Amsterdam

‘OXI’: Het moderne Griekenland in context – 52 jaar als soldaat (1897-1949)

52 jaar als soldaat (1897-1949)
Militaire expansie, de bezetting en de Griekse Burgeroorlog

Waarom heeft het woord ‘nee’ in Griekenland (oxi) een positieve betekenis? Waarom geeft Griekenland zoveel geld uit aan Defensie? Is Griekenland een geslaagde of een mislukte staat? Is Griekenland Europa?

Alexandros, docent Grieks bij Taalhuis Amsterdam en historicus, gaat in deze lezingenreeks in op deze vragen door je mee te nemen in de geschiedenis van het moderne Griekenland.

In deze tweede συζητηση (lezing) kijken we naar het Griekenland van tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog en de Burgeroorlog die daarop volgde. We beginnen met een korte geschiedenisles, waarin we onder meer het ontstaan van όχι-dag bespreken, gevolgd door een vraag- en antwoordsessie en een vrije discussie. Er is ook wijn, ouzo, Griekse delicatessen en veel nieuw Grieks vocabulaire!

Deze lezingen hebben het doel om meer inzicht te geven in het moderne Griekenland, maar ook om je te helpen je Griekse taalvaardigheid te verbeteren.

Zaterdag 19 maart, 20.00 uur op Tweede Schinkelstraat 26
Gastheer: Alexandros Oikonomou

—–

Om een aantal belangrijke plekken van deze periode in de geschiedenis met onze eigen ogen te zien, gaan we van 30 april tot 8 mei naar Griekenland zelf! Ook krijg je elke dag 1,5 uur Griekse taalles. Hier vind je meer informatie.

Τα λέμε στις 19 Μαρτίου!

Meer over Griekenland:

icon_mail icon_phone facebook twitter instagram linkedin youtube curl icon_location icon_close icon_clock icon_calender icon_arrow-black icon_arrow-white dropdown icon_min icon_plus placeholder books France_02 calendar clock location Created with Sketch.