Amsterdamse School: Rondleiding in Het Schip met docent Nederlands Maya.

Rondleiding door docent Nederlands Maya in Museum Het Schip

Baksteen, laddervensters en glooiende muren: de Amsterdamse School is een expressionistische bouwstijl die je overal in Amsterdam terugvindt, maar ook daarbuiten. De stroming ontstond in de periode tussen ongeveer 1910 en 1930, zat vol maatschappelijke idealen en werd vaak toegepast op volkswijken en scholen.

Een van deze gebouwen is tegenwoordig een museum: Museum Het Schip in de Spaarndammerbuurt. Op 18 november leidt onze docent Nederlands – en museumgids – Maya je er rond!

Het Schip is een van de drie blokken arbeiderswoningen die werden ontworpen door Michel de Klerk, en ‘paleizen voor de arbeiders’ werden genoemd, omdat er veel zorg aan het ontwerp was besteed. Ook een school en een postkantoor maakten deel uit van het blok – inclusief een telefooncel met een ouderwetse telefoon die werd bediend door een telefonist.

Praktische details
De rondleiding begint om 14.30 uur, en we verzamelen om 14.15 uur bij het museum. Het duurt 45-60 minuten, waarna je de collectie nog zelf kunt bekijken – en/of de speciale opdracht af kunt maken die we voor je in petto hebben.

De rondleiding is in het Nederlands, en geschikt voor niveaus B1 en hoger. Je kunt je hieronder inschrijven – toegang tot het museum is daar nog niet bij inbegrepen. Je kunt bij de kassa een kaartje kopen, of je Museumkaart meenemen.

Lees ook onze blogs!

icon_mail icon_phone facebook twitter instagram linkedin youtube curl icon_location icon_close icon_clock icon_calender icon_arrow-black icon_arrow-white dropdown icon_min icon_plus placeholder books France_02 calendar clock location Created with Sketch.