Taalhuis Festival: Italiaanse wijnverhalen - Taalhuis Amsterdam

Taalhuis Festival: Italiaanse wijnverhalen

– Dit evenement is VOL, stuur een mailtje (info@taalhuisamsterdam.nl) en we zetten je op de wachtlijst – 

Ben je benieuwd naar alle ins en outs van de Italiaanse wijnen en wil je ze ook onder het genot van bijpassende verhalen proberen? Op het Taalhuis Festival nemen dr. Ivo Wolsing en Femmes de Vin Angela Winters en Joan Damen je mee door de Italiaanse wijnverhalen van de oudheid tot de vroegmoderne tijd. Wanneer dook de wijn voor het eerst op in teksten, wat voor rol speelt wijn in poëzie, en hoe werd wijn gemaakt? We vinden de antwoorden in Griekse, Latijnse en Arabische teksten die door de eeuwen heen zijn overgeleverd.

Dit evenement is deel van het festival ter ere van het tienjarig bestaan van Taalhuis. Het volledige programma is hier te lezen. De lezing en proeverij vindt plaats in De Hallen van 16:15-17:15. Deze lezing is in het Nederlands. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Tot 17 juni!

Lees meer:

icon_mail icon_phone facebook twitter instagram linkedin youtube curl icon_location icon_close icon_clock icon_calender icon_arrow-black icon_arrow-white dropdown icon_min icon_plus placeholder books France_02 calendar clock location Created with Sketch.