Italiaanse les

 

Informatie

Avanti, entrate!’ Zo heten de Italiaanse docenten jullie van harte welkom bij Taalhuis. Ze komen uit alle hoeken van Italië. In de lessen wordt zoveel mogelijk Italiaans gesproken en waar nodig wordt Nederlands of Engels gebruikt om dingen uit te leggen. Er is veel ruimte voor conversatie en natuurlijk ook aandacht voor grammatica en woordenschat. Cultuur, liedjes en actualiteit komen ook aan bod om ervoor te zorgen dat jullie klaar zijn voor jullie volgende reis naar ‘de laars’.

Na een zomer vol ‘summer immersions’ en een taalcursus op Sardinië zijn we in september weer begonnen met onze cursussen.
In oktober gaat daarnaast een aantal korte verdiepingscursussen van start en enkele ‘specials’, zoals de muziekcursus, operalessen en CILS-practica.
In januari zullen er weer cursussen beginnen voor alle levels. Het rooster daarvoor publiceren we in november.
Spreek je al een beetje Italiaans en wil je graag instromen in een cursus die in september begonnen is (levels A1-C1), neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!


Het rooster staat deze keer enkel op onze Engelse website. Vragen over het rooster mogen uiteraard ook in het Nederlands gesteld worden!

 

 

De cursussen worden gegeven in het CENTRUM (Muiderstraat 24, Sint Nicolaasstraat 59 of Nieuwezijds Voorburgwal 101, ongeveer een week voordat de cursus start ontvang je een bevestiging van de exacte locatie!) of in ZUID (Tweede Schinkelstraat 26).

Wil je nog instromen in een van de lopende cursussen? Dat kan! Neem even contact op voor de mogelijkheden.

 

Italiaans met films

Als de winter voor de deur staat, wordt het tijd voor knusse avondjes en daarmee tijd om ons Italiaanse Cineforum weer in het leven te roepen! Vanaf 17 november 2019 kan je je weer laten meevoeren naar een andere tijd en plaats tijdens onze filmavonden.

De eerste film op het programma dit jaar is ‘Mediterraneo’ van Gabriele Salvatores. Daarna volgen onder meer ‘Caterina va in citta’, ‘Bianca’ en ‘La famiglia’.
Elke film wordt geïntroduceerd door Marzia en zal gevolgd worden door een discussie.
Het volledige programma en de data volgen snel!

€15
per avond

Rooster

  • Vanaf 17 november 2019

Lesmateriaal

Het nieuwe programma volgt snel!

Schrijf je in voor Italiaans, Italiaans Cineforum

Level: vanaf B1

Veel mensen worden aangetrokken tot het Italiaans door de mooie klanken en muzikaliteit van de taal.
Het is dan ook geen wonder dat de oorsprong van de lyrische opera in Italië ligt.
Muziek, liederen en theater op het hoogste niveau zijn de componenten van deze bijzondere kunstvorm. Samen dragen zij bij aan de wereldwijde populariteit van het Italiaans.

Vanuit deze connectie tussen de Italiaanse opera en de taal is het idee voor een speciale operacursus ontstaan. De cursus is bedoeld voor cursisten die al kennis van het Italiaans hebben en deze graag zouden uitbreiden aan de hand van een aantal van de bekendste lyrische meesterwerken.

In zes lessen – elk toegespitst op een ander werk uit de negentiende eeuw en de componist daarvan – maak je kennis met zes van de meest bekende Italianen: Puccini, Rossini, Bellini, Verdi, Mascagni en Donizetti.

In de lessen vertellen onze Italiaanse docenten Anna en Paula je over de historische context, de persoonlijke achtergrond van de componist en de plot van het werk. Uiteraard luister je ook naar een aantal beroemde aria’s en bestudeer je deze met je medecursisten.

De cursus is volledig in het Italiaans. Om een goede dynamiek in de groep en interessante discussies te kunnen waarborgen, is deze operacursus alleen toegankelijk voor cursisten met minimaal B1 level.

€15
per avond

Rooster

  • 6 oktober: L'Elisir d'amore
  • 20 oktober: Rossini - Il barbiere di Siviglia
  • 3 november: Bellini - Norma
  • 16:00 - 18:00, Muiderstraat 24, Amsterdam

Lesmateriaal

Programma

Schrijf je in voor Italiaans, Opera course

CILS examens

Taalhuis Amsterdam werkt samen met de Universiteit van Siena en organiseert de officiële CILS examens.
De CILS certificaten worden uitgegeven door de universiteit en zijn een bewijs van taalvaardigheid in het Italiaans (als vreemde taal).
De examens zijn ontworpen om taalleerders te toesten op het gebruik van de taal in "echte" situaties. Er zijn zes verschillende niveaus, die de niveaus uit het Europees referentiekader talen volgen: A1, A2, ONE-B1, TWO-B2, THREE-C1, FOUR-C2.
CILS is lid van ALTA (European Association for Language Testing and Assessment) and mede-oprichter van CLIQ (Italian Certification of Quality).

Waarom CILS examens?
o Het is een officiële erkenning van je taalniveau.
o veel mensen binnen en buiten Italië doen de examens om opleidingskansen te vergroten, te kunnen studeren aan Italiaanse universiteiten , visa en verblijfsvergunningen aan te vragen, kansen op de arbeidsmarkt te vergroten,
o de examens worden bij ons in de school afgenomen. Taalhuis Amsterdam is een officiële examenlocatie en de docenten zijn gecertificeerd examinatoren.
In 2019 zijn de data
11 april 2019
30 mei 2019
03 december 2019

Inschrijven voor de examens kan bij Francesca Branca (francesca@taalhuisamsterdam.nl), ten minste 60 dagen voor de examendatum.

Oefenen met oude examens kan hier: https://cils.unistrasi.it/89/188/Esempi_di_prove_di_esami.htm

van €50,- tot €160,-

Rooster

  • 3 december 2019

Lesmateriaal

NVT

Schrijf je in voor Italiaans, CILS examens

Ga mee op reis!

De beste plek om een taal te leren is het land zelf natuurlijk!

Ga mee op reis

Ruimte huren

Vergaderen? Workshops geven? Onze taalhuizen kunnen ook gehuurd worden!

bekijk ruimtes