Arabisch in Egypte: Caïro & Fayoum (21-29 oktober 2023) - Taalhuis Amsterdam

Arabisch in Egypte: Caïro & Fayoum (21-29 oktober 2023)

Nergens leer je een taal beter dan in het land waar deze gesproken wordt. Elk najaar reist Taalhuis Amsterdam naar Egypte voor een bijzondere taalreis. Duik met ons in de Egyptische taal en cultuur en ontdek waarom Egypte umm iddunya (moeder van de wereld) wordt genoemd.

Van 21-29 oktober 2023 nemen we je mee op reis om de verschillende kanten van het land van de farao’s te verkennen. We beginnen in Caïro, de hoofdstad van Egypte, waar we kunnen genieten van de drukte van een megastad, haar eeuwenoude geschiedenis en bruisende nachtleven. Je volgt 5 dagen lang 3 uur per dag taalles, met een focus op het Egyptisch dialect en dan met name spreekvaardigheid, zodat je je nieuwe kennis meteen in praktijk kunt brengen.

Vervolgens reizen we 2,5 uur zuidwaarts naar de provincie Fayoum voor wat ontspanning. We overnachten een nacht in de woestijn onder de sterrenhemel en bezoeken het beroemde pottenbakkersdorp Tunis om een inkijkje te krijgen in het Egyptische plattelandsleven, waar we onze laatste nacht doorbrengen.

Overzicht reisschema:

Oktober 21 Aankomst in Caïro
Oktober 22 Caïro – Lessen Dag 1 – Excursie 1
Oktober 23 Caïro – Lessen Dag 2 – Excursie 2
Oktober 24 Caïro – Lessen Dag 3 – Vrije middag
Oktober 25 Caïro – Lessen Dag 4 – Excursie 3
Oktober 26 Caïro – Lessen Dag 5 – Vertrek naar Fayoum
Oktober 27 Woestijntrip (+ overnachting in de woestijn)
Oktober 28 Tunis (+overnachting in Tunis)
Oktober 29 Vertrek naar Amsterdam

De reis is voornamelijk bedoeld voor beginners en intermediate studenten. Ben je een gevorderde spreker of twijfel je over je niveau? Neem contact met ons op, dan plannen we een intake in en bespreken we de mogelijkheden!

Buiten de les organiseren we verschillende activiteiten en excursies die bedoeld zijn om je Egyptisch te oefenen en van alles te leren over het hedendaagse Egypte. Denk hierbij aan een wandeltour, een workshop Arabische kalligrafie of een kookworkshop.

Je betaalt €875,-* voor:
• 15 uur Egyptisch-Arabische les
• Syllabus
• 3 excursies
• Fayoum trip
• 8 overnachtingen (o.b.v. een tweepersoonskamer**)
• Dagelijks ontbijt
• Afscheidsetentje

* De vlucht en maaltijden (m.u.v. ontbijt en het afscheidsetentje) zijn niet inbegrepen in de prijs.

** Voor een eenpersoonskamer geldt een toeslag.

Verder:
– Beschikbaarheid is beperkt en volgt het principe van wie het eerst komt, het eerst maalt.
– Om je plekje te bevestigen, vragen we je een (niet-restitueerbare) aanbetaling te doen van 175,- EUR. Het resterende bedrag dient voor 1 oktober 2023 voldaan te worden. Mocht Taalhuis Amsterdam de reis onverhoopt moeten annuleren, dan krijg je de aanbetaling uiteraard terug.

NIEUW! Wil je alleen de lessen volgen? Dat kan dit jaar ook! De lessen vinden ‘s ochtends plaats in Downtown Cairo van 22 t/m 26 oktober (5 dagen; 3 uur per dag). Dit pakket bestaande uit 15 uur les incl. lesmateriaal kost 250, – EUR.

De deadline is al verstreken, maar je kunt nog steeds mee. Schrijf je in via dit formulier. Yalla bina!

Vragen? Neem contact op met farah@taalhuisamsterdam.nl.

Tot in Egypte!

Egypt-desert
icon_mail icon_phone facebook twitter instagram linkedin youtube curl icon_location icon_close icon_clock icon_calender icon_arrow-black icon_arrow-white dropdown icon_min icon_plus placeholder books France_02 calendar clock location Created with Sketch.