Italiaans in Bologna (22-26 juni 2024) - Taalhuis Amsterdam

Italiaans in Bologna (22-26 juni 2024)

Nergens leer je een taal beter dan in het land waar deze gesproken wordt. Deze zomer reist Taalhuis Amsterdam naar Bologna voor een week gevuld met taal, Italiaanse cultuur en …film!

In dagelijkse lessen (en een beetje huiswerk) zorgen onze docenten ervoor dat je taalvaardigheden maximaal geactiveerd worden. Daarna kun je de hele dag oefenen met de ‘locals’, verdwalen in de ‘portici’, kleine straatjes en markten.

__
Waarom gaan we deze week naar Bologna?
Omdat Bologna in juni verandert in de mooiste bioscoop van de wereld!

In juni wordt in Bologna al 35 jaar een van de beroemdste filmfestivals ter wereld georganiseerd: Festival del Cinema Ritrovato. (Dit jaar is het van 22 tot 30 juni).

Dit unieke filmfestival vertoont films die uit archieven over de hele wereld zijn opgediept. Je vindt er films die voor het eerst vertoond worden, films waarvan men dacht dat ze verdwenen waren, maar die uit kelders en zolders van verzamelaars en oude bioscopen hun weg naar dit festival hebben gevonden.

Een week lang bruist Bologna van films, tentoonstellingen, workshops, en Q&A met makers. Een paradijs voor filmliefhebbers.

Elke avond om 21:30 kun je in het kloppende hart van Bologna, het Piazza Maggiore, op een gigantisch scherm een meesterwerk zien. De hele stad is uitgenodigd voor deze gratis vertoning: een cadeau voor de inwoners van de stad, die in drommen naar het plein komen om onder de sterren in de ‘mooiste bioscoop van de wereld’ plaats te nemen, aldus Martin Scorsese.

_______
Informatie over de cursus en andere opties: 

Taallessen + festival: 

– 3 uur Italiaanse les per dag (niveau A2/ B1)

– Dagelijkse ontmoeting om 20:00 uur op Piazza Maggiore om samen met een hapje en drankje klaar te zitten voor de film van de dag. En dan.. de film.

– Prijs: €300,-

Mee naar Bologna zonder taallessen: 

– Geen taallessen, maar wel met een groep het filmfestival bezoeken en meedoen met alle activiteiten deze week?

– Prijs: €100,-

Filmfestivalpass: 

– Als je toegang tot alle activiteiten en films wil hebben deze week, kun je een ‘pass’ voor het filmfestival kopen. Taalhuis Amsterdam kan dit voor je regelen!

– Prijs voor de festivalpas: €130,-

__
Niveaus: 

De lessen zijn voor A2/B1-niveau. Als je een ander niveau hebt, kun je contact opnemen over de mogelijkheid om gedurende deze week privélessen te boeken.
___

Leslocatie: 
Centro sociale A. Montanari via di Saliceto 3/12

Accommodatie: 
We organiseren geen accommodatie, maar laat het ons weten als je tips nodig hebt!

Deadline om je in te schrijven voor deze reis: 1 mei 2024!

Bologna è una vecchia signora dai fianchi un po' molli. Col seno sul piano padano ed il culo sui colli. Francesco Guccini, "Bologna" 1980

Schrijf je voor 1 mei in!

Lees hier meer over onze taalreizen naar Italië.

icon_mail icon_phone facebook twitter instagram linkedin youtube curl icon_location icon_close icon_clock icon_calender icon_arrow-black icon_arrow-white dropdown icon_min icon_plus placeholder books France_02 calendar clock location Created with Sketch.