Docententraining: Storytelling I en II - Taalhuis Amsterdam

Docententraining: Storytelling I en II

Storytelling is een krachtig hulpmiddel dat op veel plekken in onze samenleving wordt gebruikt. Ook in het taalonderwijs, als manier om receptieve en productieve vaardigheden te ontwikkelen en activiteiten aan te bieden die herkenbaar zijn uit het echte leven. Daarom organiseert Taalhuis Amsterdam, in samenwerking met het Storytelling Centre, deze tweedaagse workshop. Door middel van interactieve activiteiten zal storytellingcoach en regisseur Arjen Barel je begeleiden om het gebruik van storytelling in taallessen te ontdekken, zodat je aan het einde van de sessie zeer bruikbare tools mee naar huis kunt nemen om in de les uit te proberen.

Deze workshop voor taaldocenten bestaat uit twee sessies: zaterdag 11 maart en zaterdag 25 maart, van 10.00 uur tot 13.00 uur

Programma 11 maart
– Introductie en warming-up met storytellingactiviteiten
– Introductie in storytelling
– Interactieve inleiding in de neurowetenschappelijke principes achter het gebruik van storytelling bij het leren van talen
– Voorbeelden en praktijk

Programma 25 maart
– Korte introductie in de Alternative Ways-methode
– Interactieve introductie: meer storytellingactiviteiten
– Oefenen met verhalen
– Hoe pas je storytelling toe in je onderwijs? Hoe maak je een lesprogramma?

We raden ten zeerste aan om beide trainingen bij te wonen, omdat ze nauw met elkaar verbonden en gedifferentieerd zijn. Kun je alleen bij één training aanwezig zijn, laat het ons dan graag weten.

Docententraining: Storytelling I en II

Leer onze docenten kennen

icon_mail icon_phone facebook twitter instagram linkedin youtube curl icon_location icon_close icon_clock icon_calender icon_arrow-black icon_arrow-white dropdown icon_min icon_plus placeholder books France_02 calendar clock location Created with Sketch.