Gnocchi di patate en canederli: Italiaanse kookworkshop

Italiaanse Taalkeuken met Marzia

Neem op deze winterse dag een kijkje in onze keuken, waar Marzia je zal leren hoe je een smakelijk Italiaans winterdiner op tafel zet.

Deze keer maken we twee typisch Italiaanse gerechten: canederli – een soort brooddumplings – en gnocchi di patate.

Naast deze bis di primi piatti proeven we ook linzen met cotechino (een worst van varkensvlees), wat samen een gerecht vormt dat vaak met oud en nieuw wordt gegeten. Om de avond compleet te maken is er natuurlijk ook wijn en een nagerecht.

De workshop is toegankelijk voor iedereen die van de Italiaanse taal en cultuur houdt, ongeacht taalniveau. We spreken zoveel mogelijk Italiaans, maar voor minder ervaren sprekers maken we ook gebruik van Engels en Nederlands.

Busiate met pesto alla trapanese, om precies te zijn (handgemaakte pasta met verse tomaat en saus op basilicumbasis). Deze pasta past heel goed bij Palermitana di aringhe e arance (een typische wintersalade uit Palermo, waar Marzia).

De pasta is vegetarisch en de salade niet, maar we maken ook een vegetarische variant.

Tijdens deze workshop van 2,5 uur maak je niet alleen je eigen busiate, maar leer je ook hoe je vanuit niets een verse tomatensaus maakt. En natuurlijk leer je ook een hoop Italiaans vocabulaire op het gebied van koken.

Als het eten klaar is, trekken we een fles wijn open en dekken we de tafel. Mangiare!

Het programma:

17.00: koken

19.00: aperitivo en de tafel dekken

19.30: a tavola!

Ci vediamo il 16 Dicembre!

Meer uit de Italiaanse keuken:

icon_mail icon_phone facebook twitter instagram linkedin youtube curl icon_location icon_close icon_clock icon_calender icon_arrow-black icon_arrow-white dropdown icon_min icon_plus placeholder books France_02 calendar clock location Created with Sketch.