"Een nieuwe taal is een nieuwe visie op het leven" Federico Fellini

 

Over Taalhuis

Taalhuis, where else? from Taalhuis Amsterdam on Vimeo.

Taalhuis Amsterdam is een taalinstituut met ervaren en bevlogen taaldocenten, die jullie Nederlands, Spaans, Italiaans, Frans, Arabisch, Grieks, Turks of Latijn leren. Onze docenten hebben een passie voor taal, tekst, grammatica en cultuur en doen niets liever dan die met hun cursisten delen! Tegenover tramhalte “Dam” en naast de Hortus Botanicus vind je onze school met een uitgebreid programma, lessen in kleine groepjes (en heerlijke koffie…)
Regelmatig zijn we aan de Middellandse zee te vinden om de talen in de praktijk te brengen.

We verzorgen ook vertalingen, leveren tolkdiensten en voeren graag de redactie van je artikel, tekst of scriptie.

Angeliki & Myrte begonnen in 2013 met een nieuw avontuur en hebben sindsdien versterking gekregen van...

Alberto Colorado (Spaans)

Alberto Colorado studeerde rechten in Madrid en is opgeleid tot docent Spaans aan de Antonio de Nebrija Universiteit. Hij werkt in Nederland onder andere als docent Spaanse taal en Spaanse (kunst)geschiedenis bij het Instituto Cervantes Utrecht.

Myrte Jansen (NT2)

Myrte Jansen studeerde klassieke talen en Nieuwgriekse taal en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Ze geeft lessen Nieuwgrieks en NT2.

Martine Wieten (NT2)

Martine Wieten studeerde Romaanse Talen en Culturen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze volgde de opleiding Docent NT2 aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Talen, taalverschillen en de daarin besloten liggende cultuur- en communicatieverschillen hebben haar altijd geboeid.

Emilia Salerno (Italiaans)

Emilia Salerno heeft klassieke literatuur en oude geschiedenis gestudeerd aan de universiteit van Palermo en is daarnaast docent klassieke cultuur en Italiaanse literatuur. Ze houdt van Dante, Manzoni, Pascoli en Pirandello en alles wat met de oudheid te maken heeft.

Willemijn Koning (NT2)

Willemijn Koning heeft geschiedenis en Spaans aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd. Ze verzorgde gastcolleges over Amsterdam in de 19e eeuw en geeft bij Taalhuis Amsterdam Nederlandse als tweede taal.

Manuela Borghetti (Italiaans)

Manuela Borghetti heeft een passie voor communicatie. Ze studeerde Vreemde talen aan de Universiteit voor tolken en vertalers in Milaan. Ze is verhuisd naar Nederland, en geeft met veel enthousiasme Italiaans bij Taalhuis.

Tato Martirossian (Arabisch)

Tato Martirossian is een taalfanaat. Ze heeft Arabisch en Taalkunde gestudeerd aan de universiteiten van Leiden, Amsterdam, Utrecht en Cairo. Tato geeft sinds jaren taalles aan kinderen en volwassenen. Ze heeft twee jaar in Cairo gewoond, waar ze zich de Egyptische spreektaal volledig eigen heeft gemaakt.

Ton Jansen (Latijn)

Ton Jansen is classicus en heeft talloze klassen Latijn en Grieks gegeven aan het Stedelijk Gymnasium in Haarlem. Hij schrijft ook jaarlijks de eindexamenboeken voor Latijn.

Liesje Schreuders (NT2)

Liesje Schreuders heeft Literatuurwetenschap en Italiaanse letterkunde gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en de Università di Roma Tre en geeft Nederlands als tweede taal.

Angeliki Papasta-matiou (Grieks)

Angeliki Papastamatiou studeerde Nieuwgriekse taal en letterkunde, Europese Studies en Literary Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is beëdigd vertaalster en docente Nieuwgrieks en geeft zowel Grieks als Nederlands bij Taalhuis Amsterdam.

Alma Bonger (Engels)

Alma Bonger is geboren in Servië, heeft in Canada gestudeerd en woont sinds vijf jaar in Nederland. Ze heeft docent Engels als tweede taal gestudeerd en geeft lessen Engels voor kinderen en volwassenen.

Isabel Erisman (NT2)

Isabel Erisman studeerde Culturele Antropologie en Arabische Taal & Cultuur aan de UvA. Ze maakte pubquizzen, waar ze in 2016 mee is gestopt om in plaats daarvan, met veel plezier, Nederlandse les te geven bij Taalhuis!

Melike Sayman (Turks)

Melike Sayman studeerde Taalkunde in Ankara en werkte bijna 9 jaar als taaldocent in Madrid. Ze spreekt vloeiend Turks, Spaans en Engels en leerde ook de basis van het Frans toen ze in Montréal woonde. Bij Taalhuis Amsterdam geeft ze Turkse les.

Lemonia Liberidu (vertaler)

Lemonia Liberidu studeerde Engelse taal en letterkunde met specialisatie sociolinguïstiek en vertalen aan de Universiteit van Utrecht. Taal en alles wat daaruit vloeit is haar passie en haar dagelijkse bezigheid. Ze is beëdigd vertaalster in de Engelse, Griekse en Nederlandse taal.

Yvette Derksen (vertaler)

Yvette Derksen (vertaler) studeerde Nieuwgriekse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna behaalde ze de European Masters in Conference Interpreting voor Duits en Engels aan het HIVT te Antwerpen. Ze is beëdigd tolk en vertaler Engels, Duits, Grieks en Nederlands.

Anais De La Morandais (French)

Anais studied choral conducting and she is passionate teacher of music and French! She teaches French for children and leads the Taalhuis choir.

Farah de Haan (Arabisch)

Farah is arabiste en studeerde Arabische taal & cultuur en Midden-Oostenstudies aan de Universiteit van Amsterdam en het Nederlands-Vlaams Instituut in Cairo. Ze heeft drie jaar in het Midden-Oosten (Egypte, Libië en Koeweit) gewoond en geeft lessen Egyptisch-Arabisch en Modern Standaard Arabisch.

Sharon Kwetsie (NT2)

Sharon Kwetsie heeft geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd. Tijdens en na haar studie heeft zij altijd bij multinationals gewerkt. In 2016 besloot zij zich weer meer te richten op haar passie: taal. Nu geeft zij, naast een baan in het bedrijfsleven, met erg veel plezier Nederlands als tweede taal bij het Taalhuis.

Una Bergin (NT2)

Una Bergin (1983) had al jong een grote fascinatie voor taal en voor zingen. Zij studeerde in 2011 als zangeres af aan het conservatorium in de richting jazz. Ze is op dit moment werkzaam als zangeres en als docent NT2.

Mark Kieft (NT2)

Mark Kieft heeft Engelse taal en cultuur gestudeerd en als docent Engels op middelbare scholen gewerkt. Bij Taalhuis geeft hij lessen NT2.

Marit Schilling (NT2)

Marit studied Dutch Language & Culture at the University of Amsterdam, specializing in Dutch as a second language. She now gives NT2 at Taalhuis with great pleasure.

Anne Margriet (NT2)

Anne Margriet studeerde filosofie in Amsterdam en Berlijn. Ze redigeerde teksten van andere schrijvers en schreef levensverhalen over mensen met een bijzonder verhaal. Ze schrijft over contact maken met mensen met dementie en geeft NT2 les bij Taalhuis.

Maro Lazarou (Greek)

Maro Lazarou is a language enthusiast with a background in International and European Studies and Business Studies. She is a native Greek speaker and has learned 5 foreign languages starting at a very young age. She completed the teacher training course “Diadromes” of the Center for the Greek Language and teaches Greek at the Taalhuis.

Lucie Lausin (Frans)

Heeft visuele communicatie in Parijs gestudeerd en is in 2006 in Amsterdam gekomen.
Ze houdt van talen en is verliefd op Nederlands. Naast haar baan als grafisch ontwerper geeft ze Franse lessen bij Taalhuis

Nour Alzaman (Arabisch)

Nour heeft communicatie, tolk-vertaler aan de Libanese Internationale Universiteit gestudeerd. Zij geeft lessen Levantijns Arabisch.

Nina Schouten (NT2)

Nina Schouten studeerde Taal en Communicatie en de duale master Redacteur / editor aan de Universiteit van Amsterdam. Ze geeft les in
Nederlands.

Paula Felgueras (Italiaans & Spaans)

Paula doceert zowel Italiaans als Spaans. Ze studeerde taal- en literatuur wetenschappen en heeft een masters in linguïstiek. (Universiteit van Madrid).

 

Pierfrancesco Gava (Italiaans)

Pierfrancesco heeft veel ervaring als docent Italiaans opgedaan bij o.a. het Italiaans Cultureel Instituut in Amsterdam en in Madrid. Daarnaast is hij kunstenaar!

Francesca Branca (Italiaans)

Francesca studeerde taal en literatuur in Cagliari en specialiseerde zich in het doceren van Italiaans in Perugia, Rome en Warwick. Nu woont ze in haar lievelingsstad Amsterdam!

Sergio Troiano (Italiaans)

Sergio studeerde literatuur en kunstgeschiedenis aan de universiteit van Pavia. In 2002 verhuisde hij naar Amsterdam voor een studie Italiaanse literatuur en linguïstiek. Sinds 2010 doceert Sergio Italiaanse.

Fabiola Caloia (Italiaans)

Fabiola Caloia heeft Moderne Letterkunde gestudeerd en is opgeleid tot docent Italiaans en Latijn aan de universiteit van Siena. Al jaren geeft ze met veel plezier Italiaans les!

Janneke Westermann (NT2)

Janneke Westermann studied Dutch and Theatre. After working as an editor for nearly 8 years, she’s now returned to teaching NT2.

Elianne Bruin (NT2)

Elianne Bruin studeerde Klassieke Talen en Noorse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Ze geeft lessen NT2.

Irina Kuzminykh (Events)

Irina helpt Taalhuis met marketingactiviteiten en evenementen. Ze studeerde Marketing Management en Sociale Antropologie.

Marzia Ruta (Italiaans)

Marzia studeerde literatuur en cinema aan de Universiteit van Bologna. Ze is opgeleid tot docent Italiaans 2de taal aan de Universiteit van Siena.
Ze doceert zowel Italiaanse taal als culturele cursussen.

Marta Moreno (Spaans)

Marta Moreno Pérez is oorspronkelijk opgeleid tot vertaalster in Spanje, maar ze heeft haar carrière als docent geheroriënteerd. Ze geeft Spaans en studeert Nederlands bij Taalhuis.

Aron Ouwerkerk (Latijn)

Aron Ouwerkerk studeerde Latijnse literatuur aan de Accademia Vivarium Novum (Frascati, Italië) en is momenteel bezig met de bachelorstudies Griekse en Latijnse taal & Cultuur en Linguistics aan de Universiteit van Amsterdam. Hij verzorgt bij het Taalhuis de lessen klassiek Latijn.

Anna Sprocati (Italiaans)

Anna studied Foreign Languages and Literature at the University of Milan, her city, and there she also got her Master degree in Teaching Italian.
She started giving lessons in Spain, where she lived for 2 years and, after that experience, she moved to Amsterdam. She is now teaching Italian to adults in Taalhuis and also children in various International schools.

Francesca Alioto (Italiaans)

Francesca studeerde Duitse literatuur en Filologie in Palermo. Daarna besloot ze om een specialisatie Italiaanse taal didactiek te volgen, die haar naar Amsterdam bracht  om Italiaanse lessen te geven.

Jessika Vezian (Frans)

Jessika Vezian studeerde Moderne Literatuur aan de Universiteit van Grenoble. Ze kom uit Ardèche waar ze Franse moderne literatuur doceerde. Ze geeft lessen Frans en filosofie.

Mina Wesselink (Arabisch)

Mina studeerde Arabische Taal & Cultuur en woonde jaren in het Midden-Oosten. Ze is verslingerd aan het Egyptische Arabisch, een dialect waarin naar haar mening liefde en humor centraal staan.

Johannes Kapteijn (NT2)

Johannes Kapteijn den Bouwmeester studeerde Neerlandistiek aan de UvA en de UU. Hij is muzikant, schrijft liedjes en is als docent NT2 aan Taalhuis verbonden.

Niloufar Sabre (Perzisch)

Niloufar Sabre studeerde TEFL in Iran en werkte bijna tien jaar als docent. Nu studeert ze taalkunde aan de UvA en geeft ze Farsi les.

Margot van Haelst (Frans)

Margot komt uit de Provence en studeerde aan École des Beaux-Arts. Zij studeerde management van culturele projecten en kunstgeschiedenis aan de universiteit van Montpellier. Ze is gepassioneerd door kunst en dans en taal.

Mehdi Zamani (Perzisch)

Mehdi doet een onderzoeksmaster in communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Hij geeft lessen Farsi bij Taalhuis Amsterdam.

06-09-2019

Nieuwe serie: Love for Linguistics!

Taal is een van de meest intrigerende eigenschappen van de mensheid. Taal speelt een belangrijke

Lees meer
12-08-2019

Open Dagen in onze Taalhuizen

In de week van 9 september starten onze cursussen weer, dus na de zomervakantie openen

Lees meer

Ruimte huren

Vergaderen? Workshops geven? Onze taalhuizen kunnen ook gehuurd worden!

bekijk ruimtes

Neem contact met ons op

Bel +31(0)6-14303131
of mail info@taalhuisamsterdam.nl

contact