"Een nieuwe taal is een nieuwe visie op het leven" Federico Fellini

 

Over Taalhuis

Taalhuis, where else? from Taalhuis Amsterdam on Vimeo.

Taalhuis Amsterdam is een taalinstituut met ervaren en bevlogen taaldocenten, die jullie Nederlands, Spaans, Italiaans, Frans, Arabisch, Grieks, Turks of Latijn leren. Onze docenten hebben een passie voor taal, tekst, grammatica en cultuur en doen niets liever dan die met hun cursisten delen! Tegenover tramhalte “Dam” en naast de Hortus Botanicus vind je onze school met een uitgebreid programma, lessen in kleine groepjes (en heerlijke koffie…)
Regelmatig zijn we aan de Middellandse zee te vinden om de talen in de praktijk te brengen.

We verzorgen ook vertalingen, leveren tolkdiensten en voeren graag de redactie van je artikel, tekst of scriptie.

Angeliki & Myrte begonnen in 2013 met een nieuw avontuur en hebben sindsdien versterking gekregen van...

Alberto Colorado (Spaans)

Alberto Colorado studeerde rechten in Madrid en is opgeleid tot docent Spaans aan de Antonio de Nebrija Universiteit. Hij werkt in Nederland onder andere als docent Spaanse taal en Spaanse (kunst)geschiedenis bij het Instituto Cervantes Utrecht.

Myrte Jansen (NT2)

Myrte Jansen studeerde klassieke talen en Nieuwgriekse taal en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Ze geeft lessen Nieuwgrieks en NT2.

Martine Wieten (NT2)

Martine Wieten studeerde Romaanse Talen en Culturen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze volgde de opleiding Docent NT2 aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Talen, taalverschillen en de daarin besloten liggende cultuur- en communicatieverschillen hebben haar altijd geboeid.

Emilia Salerno (Italiaans)

Emilia Salerno heeft klassieke literatuur en oude geschiedenis gestudeerd aan de universiteit van Palermo en is daarnaast docent klassieke cultuur en Italiaanse literatuur. Ze houdt van Dante, Manzoni, Pascoli en Pirandello en alles wat met de oudheid te maken heeft.

Willemijn Koning (NT2)

Willemijn Koning heeft geschiedenis en Spaans aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd. Ze verzorgde gastcolleges over Amsterdam in de 19e eeuw en geeft bij Taalhuis Amsterdam Nederlandse als tweede taal.

Manuela Borghetti (Italiaans)

Manuela Borghetti heeft een passie voor communicatie. Ze studeerde Vreemde talen aan de Universiteit voor tolken en vertalers in Milaan. Ze is verhuisd naar Nederland, en geeft met veel enthousiasme Italiaans bij Taalhuis.

Tato Martirossian (Arabisch)

Tato Martirossian is een taalfanaat. Ze heeft Arabisch en Taalkunde gestudeerd aan de universiteiten van Leiden, Amsterdam, Utrecht en Cairo. Tato geeft sinds jaren taalles aan kinderen en volwassenen. Ze heeft twee jaar in Cairo gewoond, waar ze zich de Egyptische spreektaal volledig eigen heeft gemaakt.

Ton Jansen (Latijn)

Ton Jansen is classicus en heeft talloze klassen Latijn en Grieks gegeven aan het Stedelijk Gymnasium in Haarlem. Hij schrijft ook jaarlijks de eindexamenboeken voor Latijn.

Liesje Schreuders (NT2)

Liesje Schreuders heeft Literatuurwetenschap en Italiaanse letterkunde gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en de Università di Roma Tre en geeft Nederlands als tweede taal.

Angeliki Papasta-matiou (Grieks)

Angeliki Papastamatiou studeerde Nieuwgriekse taal en letterkunde, Europese Studies en Literary Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is beëdigd vertaalster en docente Nieuwgrieks en geeft zowel Grieks als Nederlands bij Taalhuis Amsterdam.

Alma Omerovic (Engels)

Alma Omerovic is geboren in Servië, heeft in Canada gestudeerd en woont sinds vijf jaar in Nederland. Ze heeft docent Engels als tweede taal gestudeerd en geeft lessen Engels voor kinderen en volwassenen.

Isabel Erisman (NT2)

Isabel Erisman studeerde Culturele Antropologie en Arabische Taal & Cultuur aan de UvA. Ze maakte pubquizzen, waar ze in 2016 mee is gestopt om in plaats daarvan, met veel plezier, Nederlandse les te geven bij Taalhuis!

Steven Ooms (Latijn)

Steven Ooms gaf Grieks en Latijn aan het Erasmiaans Gymnasium Rotterdam. Momenteel is hij promovendus op het gebied van Griekse en Latijnse literatuur aan de Universiteit Leiden, en geeft hij Latijn bij Taalhuis Amsterdam.

Melike Sayman (Turks)

Melike Sayman studeerde Taalkunde in Ankara en werkte bijna 9 jaar als taaldocent in Madrid. Ze spreekt vloeiend Turks, Spaans en Engels en leerde ook de basis van het Frans toen ze in Montréal woonde. Bij Taalhuis Amsterdam geeft ze Turkse les.

Lemonia Liberidu (vertaler)

Lemonia Liberidu studeerde Engelse taal en letterkunde met specialisatie sociolinguïstiek en vertalen aan de Universiteit van Utrecht. Taal en alles wat daaruit vloeit is haar passie en haar dagelijkse bezigheid. Ze is beëdigd vertaalster in de Engelse, Griekse en Nederlandse taal.

Yvette Derksen (vertaler)

Yvette Derksen (vertaler) studeerde Nieuwgriekse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna behaalde ze de European Masters in Conference Interpreting voor Duits en Engels aan het HIVT te Antwerpen. Ze is beëdigd tolk en vertaler Engels, Duits, Grieks en Nederlands.

Farah de Haan (Arabisch)

Farah is arabiste en studeerde Arabische taal & cultuur en Midden-Oostenstudies aan de Universiteit van Amsterdam en het Nederlands-Vlaams Instituut in Cairo. Ze heeft drie jaar in het Midden-Oosten (Egypte, Libië en Koeweit) gewoond en geeft lessen Egyptisch-Arabisch en Modern Standaard Arabisch.

Sharon Kwetsie (NT2)

Sharon Kwetsie heeft geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd. Tijdens en na haar studie heeft zij altijd bij multinationals gewerkt. In 2016 besloot zij zich weer meer te richten op haar passie: taal. Nu geeft zij, naast een baan in het bedrijfsleven, met erg veel plezier Nederlands als tweede taal bij het Taalhuis.

Samad Oukaïd (Frans)

Samad woont sinds 5 jaar in Amsterdam. Hij is opgeleid in Lille en werkt als docent Frans bij verschillende taalinstituten. Hij werkt ook als een MTB-gids, te boot en te voet voor Franse toeristen. 

Una Bergin

Una Bergin (1983) had al jong een grote fascinatie voor taal en voor zingen. Zij studeerde in 2011 als zangeres af aan het conservatorium in de richting jazz. Ze is op dit moment werkzaam als zangeres en als docent NT2.

Mark Kieft

Mark Kieft heeft Engelse taal en cultuur gestudeerd en als docent Engels op middelbare scholen gewerkt. Bij Taalhuis geeft hij lessen NT2.

Marit Schilling

Marit studeerde Nederlandse Taal & Cultuur (richting taalkunde) aan de Universiteit van Amsterdam, met de specialisatie Nederlands als tweede taal. Ze geeft nu met veel  plezier NT2 bij Taalhuis.

Anne Margriet (NT2)

Anne Margriet studeerde filosofie in Amsterdam en Berlijn. Ze redigeerde teksten van andere schrijvers en schreef levensverhalen over mensen met een bijzonder verhaal. Ze schrijft over contact maken met mensen met dementie en geeft NT2 les bij Taalhuis.

Maro Lazarou (Greek)

Maro Lazarou is a language enthusiast with a background in International and European Studies and Business Studies. She is a native Greek speaker and has learned 5 foreign languages starting at a very young age. She completed the teacher training course “Diadromes” of the Center for the Greek Language and teaches Greek at the Taalhuis.

Lucie Lausin (Frans)

Heeft visuele communicatie in Parijs gestudeerd en is in 2006 in Amsterdam gekomen.
Ze houd van talen en is verliefd op Nederlands. Naast haar baan als grafisch ontwerper geeft ze Franse lessen bij Taalhuis

Nour Alzaman (Arabisch)

Nour heeft communicatie, tolk-vertaler aan de Libanese Internationale Universiteit gestudeerd. Zij geeft lessen Levantijns Arabisch.

Nina Schouten (NT2)

Nina Schouten steudeerde Taal en Communicatie en de duale master Redacteur / editor aan de Universiteit van Amsterdam. Ze geeft les in
Nederlands.

Safae (Arabisch)

Safae el Khannoussi el Bouidrini studeerde Wijsbegeerte en Arabische taal en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Safae geeft lessen Modern Standaard Arabisch (MSA) en Egyptisch-Arabisch.

17-08-2018

Onafhankelijkheidsdag van Indonesië (17 Aug 1945)

Aku Kalau sampai waktuku ‘Ku mau tak seorang ‘kan merayu Tidak juga kau   Tak

Lees meer
07-07-2018

Lessen in Amsterdam Oud West!

Vanaf september 2018 heeft Taalhuis er een gezellige mediterrane familie in Amsterdam Oud West bij.

Lees meer

Ruimte huren

Vergaderen? Workshops geven? Onze taalhuizen kunnen ook gehuurd worden!

bekijk ruimtes

Neem contact met ons op

Bel +31(0)6-18110984
of mail info@taalhuisamsterdam.nl

contact